Harald i sosiale medier

fb logo   fli logo   tw logo   100px Instagram logo

 

 

Harald har nå lagt opp en meget god matchball for seg selv med tanke på å kunne vinne årets utgave av Finnmarksløpets 500 km.

Med et forsprang på 1t32m opparbeidet gjennom høy fart fra start frem til Karasjok, skal det mye til å hinde Harald seieren.

Harald forbereder segHarald forbereder seg foran turen hjem til Alta. Foto: Sissel Gudmestad

Fra Valjok til Karasjok økte Harald sin ledelse med 12 minutter til sin nærmeste konkurrent, Ronny Wingren.

Men selv om seieren nå er innefor rekkevidde skal det fortsatt kjøres 133 km. Det skal bare et uhell til før de som kommer bak er oppe i ryggen og forbi.

Strekningen inn til Alta

Etappen Harald og hundene nå skal ut på er en kjent rute fra tidligerer utgaver av FL1000. Harald har vært første mann over kjølen til Alta 5 ganger tidligere.

Første strekk er 12 km langs Karasjohka opp til Assebakte. Derfra bærer det opp på høyfjellet over hundevidda og forbi de to fjellstuene Ravnastua og Mollisjok.
Siste sjekkpunkt, etter 83 km, er Jotka fjellstue. Mellom Mollisjok og Jotka må kjørerne passere over innsjøen Iesjavri, Finnmarks største innsjø.

Fra Jotka inn til Alta sentrum og målgang er det 50 km. Før man kommer så langt må man ned den bratte Detsikalia før man følger Altaelva ned mot Alta.

Hvor lang tid vil spannene bruke?

Hvis man ser på tidligere tider brukte fjorårets vinner av FL1000, Petter Jahnsen 6t47m fra Karasjok til Jotka og 3t36m fra Jotka inn til Alta sentum.
Dette gir en gangtid på til sammen 10t23m

Harald kjører ut fra Karasjok 20:18. Kan vi da tippe han i mål en gang mellom 06.30 og 07.00? Vi venter i spenning!!

 

Søk på siden

SponsorerCopyright © 2019. All Rights Reserved - www.tunheim.no