Harald i sosiale medier

fb logo   fli logo   tw logo   100px Instagram logo

 

Det er nok mange som nå lurer på hvorfor Harald ikke har kjørt ut fra Karasjok nå som hans obligatoriske hviletid er godt på overtid.

Da Harald kjørte ut fra sjekkpunktet Levajok fikk han vite at 1 av hundene hans var litt for tynn. Da han kom inn til Karsjok var 2 nye hunder blitt litt for tynne. Det ville si at han pr nå har 6 hunder kan kan fortsette med til Alta. Dette er tilstrekkelig til å fullføre i følge reglene.

Harald Tunheim koser med hundene i Karasjok: Foto: Trygve HagelundHarald Tunheim koser med hundene i Karasjok: Foto: Trygve Hagelund

De av dere som kjenner Harald vet at han er og har vært sterkt engasjert i selve arrangementet Finnmarksløpet. Han er blant annet med i den sportslige komiteen i Finnmarksløpet, der han blant annet sitter sammen med sjefsveterinær Hanne Fredriksen. Han har derfor ikke bare som mål å kjøre Finnmarksløpet, men også å utvikle det videre.

Harald og Hanne har sittet og snakket sammen i Karasjok og kommet frem til at de her har en mulighet til å forske litt på hvor raskt det er mulig å fore opp hunder og hvor mye hundene taper i vekt på den siste etappen fra Karasjok til Alta. Det er ikke tidligere gjort noe forskning på akkurat dette.

For Harald sin del så innså han allerede i Pasvik at konkurransen om de gjeveste plassene i Finnmarksløpet 2015 var over. Han valgte derfor å ta ut mye mer hvile enn tilfellet har vært tidligere. Han vet at han ville kunne kjempe om en 7-8 plass, men i stedet for å kjempe om disse plassene velger han i stedet å fokusere på hundevelferden.
Team Tuneheim kommer derfor til å legge seg i ro i Karasjok, fore hundene godt opp og kjøre rolig over til Alta i morgen tidlig.

Søk på siden

SponsorerCopyright © 2019. All Rights Reserved - www.tunheim.no