Harald i sosiale medier

fb logo   fli logo   tw logo   100px Instagram logo

 

Det blåser friskt i Levajok! Foto: Eirik FløtlienDet blåser friskt i Levajok!
Foto: Eirik Fløtlien
På turen mellom Sirbma og Levajok har Harald brukt 7t8m. Sett i forhold til i 2014 er dette bare 4 minutter saktere. Harald kunne fortelle om en meget frisk, men allikevel fin tur over fjellet. Nok en gang befester Harald seg som en stormkjører. Noen av de andre som kjørte over fjellet betegner dette som noe av det verre de har vært utefor, har Harald klart å holde god fart.

I følge handler Eirik Fløtlien og supertilhenger Trygve Hagelund så hundene til Harald veldig fine ut da de kom inn til Levajok. Mens mange av spannene har sett veldig slitne ut holdt Harald sine hunder hode oppe og logret med halen.

Ved ankomst Levajok ble de mottatt av et større kobbel med veterinærer som går over hundene. I følge Eirik stemte førsteinntrykket og vil alle de 9 hundene til Harald vil være med videre oppover elva mot Karasjok.

Eirik og Trygve kunne melde om et heller dårlig vær da jeg snakket med dem. Det blåste kraftig og snøbygene kom tette som en vegg. Sikten var nede i 50 meter da je snakket med Trygve.

De eneste som har forlatt Levajok nå er Sigrid Ekran (11 hunder) og Kjell Brennodden (10 hunder). Sigrid kjørte ut 15.38, etter 6t10m hvile. Det betyr at hun har 3t50m igjen av den obligatoriske hvilen som må tas ut på sjekkpunktene Levajok/Karasjok. I følge GPS så holder hun et godt tempo, og passerer nå snart utløpet til sideelva Bäisjohka. Med en snittfart på 12,7km/t, en fart som er realistisk, vil hun bruke 6t40m på de 85 km fra Levajok til Karasjok. Hun vil da kunne komme inn til Karasjok ca 22.20 i kveld. Kjell kjørte ut 17.30. Han har da 3t2m igjen av sin obligatoriske hvile. Hvis vi regner samme tempo som for Sigird vil Kjell være i Karasjok ca 00.10 i natt. Med den obligatoriske hvilen vil Kjell da kunne kjøre ut 03.13 i natt. Sigrid vi kunne kjøre ut 02.10. Det er da 57m mellom de to kjørerene.

Mange av kjørerene bak Sigrid og Kjell er nok rystet av det kraftige været på siste etappe, samt litt overrasket over hvor strenge veterinærene har vært når det gjelder grensen for å ta ut hunder. Vi vil nok derfor kunne forvente konservativ kjøring fra mange som nå er helt på grensa. Kjørere som Lars Monsen, Steinar Kristensen og Petter Karlsson er faktisk så langt unna å bli diskvalifiserte på grunn av for få hunder. Blir 2 hunder til tatt ut er de under grensa på de 6 hundene de må ha med i mål.

Vi venter nå i spenning på utviklingen videre!!

Søk på siden

SponsorerCopyright © 2019. All Rights Reserved - www.tunheim.no