Harald i sosiale medier

fb logo   fli logo   tw logo   100px Instagram logo

 

For 1 år siden gikk Harald Tunheim ut og dedikerte Finnmarksløpet 2014 til sin syke kone, Anne Beate, og alle som har alvorlig syke i nær familie.

Du kan høre intervjuet med Harald her.

Til stor sorg for Harald, hans familie og alle rundt han, måtte en fullsatt Alta kirke følge Anne Beate til hennes siste hvilested etter at hun måtte gi tapt for kreften hun hadde kjempet mot i 8 år.

Harald Tunheim forbereder seg på å kjøre ut fra sjekkpunktet Neiden 2. Foto: Trygve HagelundHarald Tunheim forbereder seg på å kjøre ut fra sjekkpunktet Neiden 2. Foto: Trygve Hagelund

Jeg fiikk en god samtale med Harald i kveld mens han kjørte oppover Tanaelva med Alta som et, for øyeblikket meget diffust mål, langt, langt der fremme.

Harald kunne fortelle at høsten etter at Anne Beate gikk bort har vært tøff. Den ellers så energifulle Harald har ikke hatt overskudd til å gjøre noe utover det som er de daglige rutinene med å få barna på skole, lage mat og følge opp det som måtte gjøres. Kreftene til å gjøre noe ekstra har for Harald vært helt fraværende.
For å få livet som alenepappa til å gå rundt har han denne høsten jobbet redusert i sin stilling som lærer ved Øytun folkehøgskole.

Lyspunktene for Harald opp i alt dette har vært det å kunne drive med hund. Det å kunne komme ut i hundegården, sele på hundene og ta en tur har for Harald vært de friminutt som har holde han oppe.

Harald fortalte at han i disse siste ukene før Finnmarksløpet igjen har begynt å kjenne igjen sitt gamle «jeg». Energien har vendt tilbake og han har overskudd til å gjøre det ekstra. Han sa at nå når han nå står her på sleden kjenner han at han er tilbake og at han lever. Han har funnet tilbake til noe av sitt gamle jeg!

Vi som kjenner Harald vet at han er en meget reflektert mann. At Harald derfor hele tiden kjener på det å kunne bli stemplet som en stor egoist fordi han bruker så mye av sin tid på det å holde på med hunder, er derfor ikke en overraskelse.

Men Harald har et sterkt ønske om å peke på hvor viktig det er for pårørende av alvorlig syke å ha noe positivt å fokusere på når livet er som mørkest. Det å ha noe eget utenom som gjør at man kan koble av og samle energi til å møte de tunge stundene mener Harald er en nødvendighet. For Harald var hunder og hundekjøring det som gjorde han i stand til å komme hjem med fornyet energi og kunne stå sammen med Anne Beate i hennes kamp.

Søk på siden

SponsorerCopyright © 2019. All Rights Reserved - www.tunheim.no