Harald i sosiale medier

fb logo   fli logo   tw logo   100px Instagram logo

 

14.38 ankom Sigrid Ekran sjekkpunktet Varangerbotn som første kjører.
1t15m etter henne kom Steinar Kristensen. Sigrid og Steinar la hundene sine på halmen for i hvile i påvente av de andre kjørerene.
26 minutter etter Steinar kom Birgitte Næss Wærner inn. De andre forventet nok at hun skulle stoppe, men etter bare 5 minutter fortsatte hun videre mot sjekkpunktet Sirbma.

Harald Tunheim kom inn til Varangerbotn 10 minutter (16.29) etter Birgitte og fikk aldri se at hun dro videre. Etter Harald kom de som perler på en snor. May-Conny Johansen (16.32) Ralph Johannessen (16.40) og Kjell Brennodden (16.42).

Harald Tunheim inn til Varangerbotn som nummer 4. Foto: Eirik FløtlienHarald Tunheim inn til Varangerbotn som nummer 4. Foto: Eirik Fløtlien

Hvis vi ser på kjøretidene så er det fortsatt Kjell Brennodden som holder størst tempo med 6t9m. Steinar Kristensen brukte 6t25m mens Sigrid Ekran brukte 6t27m. Harald har etter at han måtte ta ut noen hunder hatt problemer med å holde oppe tempoet. Han måtte se seg slått av Brennodden med 49 minutter og brukte 6t58m.

Når Harald starter ut fra Varangerbotn vil han ha 9 hunder igjen. Opal skal nå få lov til å hvile i handlerbilden sammen med Bixit, Anatsji, Polaris og Atlas. Med 9 hunder i spannet skal det holde hardt med tanke på å komme først over målstreken på fredag, men mye har skjedd i finnmarksløpet før. Harald uttaler at han har vært litt uheldig med når hundene har stivnet. Polaris fikk en fin tur i sleden oppover Pasvikdalen, mens Altas hadde hele 50 km i sleden mellom Ellentjern og Neiden 2. Altas hadde heller aldri sittet i sleden før, så Harald hadde et svare strev med å holde han på plass når han egentlig ville være foran sammen med de andre og løpe… Og Atlas er ikke den minste hunden til Harald…

Når dette blir skrevet er Sigrid Ekran startet ut for å ta opp jakten på Birgitte. Sigrid kjørte ut 1t16m etter Birgitte, men hundene hennes har nå 3 timer hvile. Birgitte er nødt til å ta dette igjen en eller annen gang. Da vil Sigrid kunne komme fort!

I følge Trygve Hagelund, som har kommet opp for å følge innspurten av Finnmarksløpet, så var det rolig blant de andre kjørerene i teten. Det eneste livet var knyttet til Lars Monsen som nettopp er kommet inn. Her var det fullt med journalister og fotografer som skulle få en liten bit av villmarkshelten.

Søk på siden

SponsorerCopyright © 2019. All Rights Reserved - www.tunheim.no