Harald i sosiale medier

fb logo   fli logo   tw logo   100px Instagram logo

 

Da Sigrid Ekran kjørte ut fra Neiden 2 som første kjører var innspurten i Finnmarksløpet i gang for alvor. Selv om det er 443 kilometer igjen til første spann krysser målstreken er strekket mellom Neiden 2 og Karasjok som oftest den delen av løpet som viser hvem som har det sterkeste spannet.

Harald Tunheim på tur ut fra Neiden 2. Foto: Trygve HagelundHarald Tunheim på tur ut fra Neiden 2. Foto: Trygve Hagelund

Hvis vi skal våge oss på en analyse av hvordan utviklingen i løpet skal bli fremover så er det ikke tvil om at Steinar Kristensen og Kjell Brennodden for tiden står bak de to spannene som holder størst fart mellom sjekkpunktene. Kjell kjørte 25 minutter raskere enn Sigrid Ekran på siste etappe.

Skal Sigrid Ekran kompensere for dette er hun nødt til å kutte på hvilen hun gir til hundene på sjekkpunktene. Ser vi på statistikken så har Kjell Brennodden en samlet pausepott på sjekkpunktene på 46t24m mens Sigrid har 42t8m. Kjell skal derfor ha litt mer i potten enn det Sigrid har. Men dette trenger ikke ha så mye å si hvis Sigrid sine hunder klarer å kjøre bedre når de begynner å bli slitne.

En annen variabel man må ta hensyn til er hvor mange hunder de enkelte kjørerene har igjen. Av de 7 som har kjørt ut nå er det Harald som har færrest hunder, med 10 stk. På etapper som har lite klatring vil dette ikke ha mye å si, men der det er mye oppoverbakker vil Sigrid med sine 13 hunder helt klart ha en fordel.

Hvordan de enkelte kjørerene jobber bak spannet har også innvirkning på det videre løpet. Kjell Brennodden er kjent for sin gode sittestilling bak sleden, mens Haralds lange staver som går og går over lange strekk er ett annet kjennetegn. At en aktiv kjører hjelper hundene fremover er ingen stor hemmelighet.

Hvem skal man så sette pengene sine på? En av de 7 første. Da er du sikker!

Søk på siden

SponsorerCopyright © 2019. All Rights Reserved - www.tunheim.no