Harald i sosiale medier

fb logo   fli logo   tw logo   100px Instagram logo

 

Da Jeff King startet ut fra sjekkpunktet White Mountain var alle sikre på at han for 4. gang ville kjøre først under målseilet i Nome. Han var selv veldig sikker på at dette ville gå hans vei. 5 kilometer før Safety, det siste sjekkpunktet i løpet, vinket og jublet han til publikum.

Men plutselig ble han og spannet tatt av en voldsom sidevind som tippet sleden og sendte han hodestups inn i noen steiner og noe drivved som lå langs løypa. Da var det stopp for King og spannet hans. Etter en tid valgte han å bryte løpet.

Etter dette ble King forbikjørt av Aliy Zirkle, som sannsynligvis ikke fikk med seg at han hadde stoppet. Da Zirkle kom til sjekkpunket Safety valgte hun å søke ly i ei hytte for å vente ut uværet. Det er ennå usikkert om hun viste at hun da lå foran King.

Bakfra kom Dallas Seavey, som suste gjennom Safety og fortsatte mot Nome. Det er også uvist om han viste at han da ledet løpet. Da Aliy Zirkle oppdaget at Seavey kjørte gjennom sjekkpunket kastet hun seg rundt og var igjen på sporet, 9 minutter etter at Seavey hadde kjørt ut.

Alle ventet i spenning på hvem som kom først inn til Nome. Zirkle hadde flere hunder enn Seavey og hadde også hold større fart de siste etappene. Inn til mål skilte det til slutt 2m22s i Dallas Seavey sin favør. Dette antar jeg var meget surt for Zirkle som med dette kom på 2. plass 3. året på rad... Og for 3. året på rad er står det en Seavey på toppen av pallen. Dallas vant for 2 år siden og faren, Mitch Seavey, vant i fjor. Sistnevnte ligger også an til å komme inn som nummer 3.

For Norges del så ser det ut til at Joar Leifseth Ulsom kjører inn til 4 plass!! Robert Sørlie ligger nå på en 15. plass, men har store problemer med spannet. Ralph Johannessen ligger på en 23 plass. Han hadde nok håpet på å kjøre inn som Rookie of the Year, men det kan kanskje bli vanskelig. Yvonne Dabakk og Tommy Jordbrudal ligger på henholdsvis 44. og 34. plass. Siste skandinav, svenske Mats Pettersson ligger nå på en 28. plass.

Søk på siden

SponsorerCopyright © 2019. All Rights Reserved - www.tunheim.no