Harald i sosiale medier

fb logo   fli logo   tw logo   100px Instagram logo

 

Harald på vei opp TanaelvaHarald på vei opp Tanaelva
Foto: Rikke K. Masternes
Da ligger hundene og sover godt i halmen på utsiden av hotellet i Karasjok. Lite vet de at de er så heldige at de får 4 timer ekstra hvile før de igjen skal ut og løpe. Den historiske besluttningen om å utvide hviletiden har ført til ganske heftige diskusjoner på facebook. Noen kaller det en skandale, andre en fornuftig avgjørelse. Andre kommer med konspirasjonsteorier...

Uansett hva det menes er avgjørelsen tatt og alle må forholde seg til den.  Med den nye tiden vil Harald og Inger-Marie starte ut fra Karasjok klokken 01:56. Foran seg har de en tøff etappe, først over til Jotka og så ned til Alta. Disse etappene kjører de aller fleste i ett strekk. Dette blir derfor nesten å regne som en etappe på 133 km, først 83 km til Jotka og så 50 km inn til Alta sentrum. I 2011 var raskeste etappetid mellom Karasjok og Jotka 5t57m (Ketil Reitan).  Roger Dahl, som vant, brukte 7t12m, med en snittfart på 11.5. Fra Jotka til Alta brukte han 4t40m.

Med Rogers tid som et utgangspunkt kan vi normalt anta at første spann i mål i Alta vil bruke ca 12 timer. Nå er været en faktor som har virket inn på løpet i år, så ingenting er normalt. Sitter i Tromsø og herfra kommer det en heftig lavtrykk med høye temperaturer og mye nedbør som vil treffe Finnmark i løpet av natta. Vi skal derfor ikke se bort ifra at vi må legge på noen timer før vi har første spann i mål. Vil derfor komme med en rundt spådom om at nummer 1 vil være i mål en gang mellom 14:00 og 16:00 fredag for-/ettermiddag.

For Haralds del så tror jeg ikke en utvidet hvile vil gavne han så mye. Harald er veldig god til å holde driv i et spann som er slitent. Han har i år heller ikke hatt superfart mellom sjekkpunktene, men satset på å kutte hvile der de andre kunne bruke farten. Denne utvidete hvilen vil nok heller konkurrentene profitere mer på, og da kanskje spesielt Haaland. Hennes hunder har en parkering i hodet og jo lengre det går fra denne episoden til de starter ut jo mindre er sjansen for at det skal skje igjen. Nå skal de sies at en slik parkering også går hardt utover psyken til kjøreren. Man vil ikke at dette skal skje igjen og er derfor mer forsiktig.  

Vi skal heller på ingen måte avskrive Robert Sørlie. Han tok et godt jafs innpå Harald og Inger-Marie på den siste etappen. Dette drivet  kan han godt få med seg videre mot Alta. Må de 2 foran i tillegg kjempe seg gjennom dårlige spor på grunn av dårlig vær vil han raskt ha tatt dem igjen.

En ting er sikkert, og det er at dette ikke er kjedelig!!! Måtte det beste spannet vinne!!

{artsexylightbox}{/artsexylightbox}

Søk på siden

SponsorerCopyright © 2019. All Rights Reserved - www.tunheim.no