Harald i sosiale medier

fb logo   fli logo   tw logo   100px Instagram logo

 

Først av alt, gratulerer til Katy Meier med en endelig seier i Finnmarksløpet!!!!! Nå kan ingen lengre kalle henne den evige toer!
Hun har gjennomført en at fantastisk løp med noen fantastiske hunder! Vel undt!!

For Team Tunheim sin del så er det nå det virkelige alvoret begynner. Etter 16 timer hvilen begynner det virkelige taktikkeriet. Og i år har tre av favorittene kjørt helt til Kirkenes for å ta ut sin hvile. Dette er helt klart gjort mulig ved at man har flyttet den lange etappen mellom Neiden og Kirkenes til etter sjekkpunktet Kirkenes. Det er ganske sikker at ingen av kjørerene i front hadde gjort dette hvis de først måtte kjørt hele pasvik før en 16 timer hvile. Dette er derfor en spennende endring på løypa, og noen har benyttet seg av dette og pushet hvilen lengre ut en tidligere.

harald inn til kirkenesHarald inn til kirkenes. Foto: Eirik FløtlieDa vi fikk inn tidene til Robert Sørlie og Inger Marie Haaland mellom Tana og Neide så det ut til at de hadde meget sterke spann i forhold til de andre kjørerene. De har her suverene tider sett i forhold til det de andre spannene presterte. Inger Marie slå Harald med 1 time på dette strekket, og det er mye. Men da vi fikk inn tidene i Kirkenes har det igjen begynt å jevne seg ut. Harald er den som har minst hvile av de tre i front. Allikevel har han hold samme fart som Inger Marie og bare kjørt 9 minutter saktere enn Robert. Det er ikke tvil om at disse hundene også begynner å kjenne kjøret.

Det blir derfor meget spennende å se hvordan løpet vil utvikle seg i dagene fremover. Selv om Robert Sørlie nå har opparbeidet seg en ledelse på nesten 1 time (dette blir mindre når tiden skal utlignes pga at Harald startet etter Robert ut fra Alta) vet vi at absolutt alt kan skje oppover Tanaelva. Mangt et stunt er foretatt der, og Harald er en av de som har stått for mange av dem :-).

Men vi skal ikke glemme at det er mange gode spann som nå ligger og hviler i Neiden. Det kan vise seg at det har vært lurt å ta ut hvilen der før hundene er blitt for slitne. Vi i Team Tunheim velge ikke å tro det :-). I tillegg er det verdt å merke seg at det er først i løypa at det blir kjørt opp spor til spannene. Dette blir nødvendigvis ikke gjort for de som nå ligger i Neiden. I natt er det meldt snø, så det kan bli brøyting for de som kommer bak.

Det vi vet med sikkerhet er at Harald skal starte ut fra Kirkenes 06:55 i morgen tidlig.  Har ikke starttiden til Robert Sørlie, men den kommer nok. Foran seg har de da en etappe på 125 km til sjekkpunktet Neiden 2. Tidsmessig kjørte de raskeste i 2011 denne etappen på ca 8t30m. Tror ikke at vi kan forvente samme fart i år. I 2011 var Roger Dahl raskes og han fikk kjøre om natten med lavere temperaturer. For Robert, Harald og Inger Marie sin del må de nå kjøre på dagen og temperaturen blir høyere. Tipper derfor en tid mellom 9 og 10 timer i år. Da vil vi finne Harald i Neiden 2 en gang mellom 16 og 17 i morgen ettermiddag.

Søk på siden

SponsorerCopyright © 2019. All Rights Reserved - www.tunheim.no