Harald i sosiale medier

fb logo   fli logo   tw logo   100px Instagram logo

 

Må innrømme at jeg måtte gni øynene et par ganger da jeg så på resultatlista for Finnmarksløpets 1000 km klasse i morges! Var det noe feil med listene? 

Men nei! Inger Marie Haaland hadde virkelig gitt seg i kast med en ny etappe uten å ta 16. timers hvilen i Kirkenes! Etter i underkant av 5 timers hvile suser hun ut og setter kursen mot Neiden 2! 

Veterinær sjekker lederhunden Helly.Veterinær sjekker lederhunden Helly. Foto: Eirik FløtlienBlir dette en taktisk blunder eller er det en genistrek? Det vil bare historien vise, men vi kan allikevel gjøre oss noen tanker.

Det vi så da Inger Marie kom inn til Kirkenes var at hun hadde mye mer hvile i spannet enn Harald og Robert. Hun har valgt å hvile god på hvert sjekkpunkt hun har vært innom og kjørt ut litt etter de andre. Samme taktikk har Robert Sørlie valgt å bruke. Forskjellen mellom Robert og Inger Marie er sjekkpunktet Neiden 1. Her suser Robert gjennom, mens Inger Marie hviler 4 timer. Hundene hennes har derfor ikke samme behov for hvile i Kirkenes som Harald og Robert.

Jeg tror at dette har vært planen hennes hele tiden. Mens Harald helt klart ble stresset av at Robert kom som ei kule i Neide 1, beholdt Inger Marie roen og kuttet ikke på den planlagte hvilen (tror jeg).  Vi vet også at Inger Marie har et meget raskt spann. Hun har bestetid mellom mange etapper, Jotka-Skoganvarre, Skoganvarre-Levajok og Tana - Neiden 1. Hun har blant annet psyket ut Arne Karlstrøm med å suse forbi han på hvert strekke!

Hun kan med dette trekket ha kjørt seg bort fra en topplassering forbi hun kjører hundene for langt ned. I skrivende stund er hun kommet inn til sjekkpunktet Neiden 2. Hun har brukt 10t28m på denne etappen med en snitthastighet på 11,9 km/t. Det er 2 timer saktere enn Roger Dahl brukte på samme etappe i 2011.  På den andre siden vil hun nå få hvile hundene godt før rotteracet oppover Tanaelva.  Spennende, det er det trekket hennes er!!

Når det gjelder Harald så har han nå vært ute i snart 2t30 min. Han har nå fått hvilt godt i Kirkenes og har med seg ut de 12 hundene han har hatt med seg fra Tana. Det virker som spannet har satt seg godt og han har fått en god rytme på hundene. Foran seg har han nå foruten Inger Marie, Arne Karlstrøm, Robert Sørlie, Thomas Wærner og Kjell Brennodden. Arne, Thomas og Kjell har sust gjennom sjekkpunktet i Kirkenes uten pause etter sin 16 timer hvile i Neiden 1. Disse spannene vil nok kjenne det litt etter hvert og jeg tror Harald vil passere dem før Neiden 2. Tipper derfor rekkefølgen Inger Marie, Robert, Harald inn til Neiden 2. Har Arne Karlstrøm endelig fått fart på spannet sitt kan han også blande seg inn i topp 3 inn til Neiden 2 :-)

Søk på siden

SponsorerCopyright © 2019. All Rights Reserved - www.tunheim.no